Zijden tapijt reinigen

Het reinigen van een zijden tapijt vereist bijzondere zorg vanwege de delicate aard en waarde van zijde. Zijden tapijten zijn vaak kostbaar en gevoelig voor slijtage en vlekken. Hier zijn enkele belangrijke stappen en tips om een zijden tapijt effectief en veilig schoon te maken:

Regelmatig onderhoud

  • Voorzichtig stofzuigen: Gebruik een stofzuiger zonder beater bar of met een zachte borstelbevestiging om het tapijt voorzichtig te stofzuigen. Het is het beste om de stofzuiger op de laagste stand te zetten om de vezels niet te belasten. Stofzuig altijd in de richting van de vezels om te voorkomen dat ze beschadigen.
  • Direct zonlicht vermijden: Zijde kan snel vervagen als het aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Probeer je tapijt op een plaats te leggen waar het niet direct door de zon wordt geraakt of gebruik gordijnen en jaloezieën om het licht te filteren.

Vlekken verwijderen van zijden kleden

  • Direct handelen: Net als bij wol, is het belangrijk om vlekken op zijde onmiddellijk te behandelen. Gebruik een droge, witte doek om zoveel mogelijk van de gemorste stof te deppen.
  • Zachte reinigingsmiddelen: Gebruik een mild reinigingsmiddel dat veilig is voor zijde. Meng dit met water en test het eerst op een onopvallende plek op het tapijt om te verzekeren dat het de kleuren niet aantast. Dep de vlek voorzichtig met een zachte doek die in deze oplossing is gedrenkt. Spoel het gebied daarna met een schone, vochtige doek om zeepresten te verwijderen.

Diepe reiniging van zijden kleden

  • Professionele reiniging: Vanwege de kwetsbaarheid van zijde wordt aangeraden zijden tapijten professioneel te laten reinigen. Professionals hebben de juiste expertise en apparatuur om zijde veilig en effectief schoon te maken zonder de vezels te beschadigen.
  • Zelf reinigen: Als je ervoor kiest om het zijden tapijt zelf te reinigen, zorg er dan voor dat je zeer voorzichtig bent. Gebruik koud water en een geschikt zacht reinigingsmiddel. Bevochtig een spons of zachte borstel lichtjes en ga heel zachtjes over het tapijt zonder te veel water te gebruiken.

Algemene zorg

  • Schud het tapijt regelmatig uit in plaats van te stofzuigen om stof en vuildeeltjes te verwijderen zonder de vezels te belasten.

Het is essentieel om voorzichtig te zijn bij het onderhouden en schoonmaken van een zijden tapijt om zijn schoonheid en structuur te behouden. Regelmatige zorg en voorzichtige behandeling van vlekken zijn cruciaal voor de levensduur van het tapijt.

Door een specialist laten reinigen? Vul ons formulier in.

Professioneel laten reinigen?

Bel ons op: 088-1155614 of vraag een vrijblijvende offerte aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Scroll naar boven