Vloerkleed aan huis laten reinigen

Het kan verleidelijk zijn om je vloerkleed thuis te laten reinigen, omdat dit eenvoudiger en mogelijk goedkoper lijkt dan een professionele reiniging. Echter, deze aanpak kan op de lange termijn duurder uitvallen. Vaak komen klanten bij ons nadat een thuisreiniging niet het gewenste resultaat bood. Thuisreiniging van vloerkleden heeft namelijk significante nadelen.

Ongeklopt

Vloerkleden kunnen vaak vol stof, zand, en haren zitten. Voor een effectieve reiniging is een grote klopmachine nodig, die gewoonlijk niet thuis beschikbaar is. Hierdoor blijft het meeste losse vuil en zand in het tapijt achter. Na een thuisreiniging kan dit betekenen dat het vloerkleed nog steeds vol zit met zand en haren, wat waarschijnlijk teleurstellend is qua reinigingsresultaat.

Vochtig

Wanneer een tapijt te lang vochtig blijft, kan het muffig gaan ruiken of zelfs gaan schimmelen en rotten. Thuis ontbreken de faciliteiten zoals een droogkamer die een snelle en gecontroleerde droging mogelijk maken. Je staat dan voor de keuze tussen een oppervlakkige reiniging, die vaak onvoldoende resultaten oplevert, of een diepere reiniging met het risico op schimmel en een langzame droging die tot muffe geuren kan leiden. Geen van beide methoden levert het optimale resultaat.

Slecht voor ondervloer

Als je een kwetsbare ondervloer zoals parket, eikenhout, of natuursteen hebt, loop je een groter risico op beschadigingen door het mondstuk of het water bij het reinigen van je vloerkleed aan huis.

Franjes

De franjes zijn een belangrijk onderdeel van een handgeknoopt tapijt en vereisen een specifieke reinigingstechniek met water onder hoge druk. Thuis zijn de middelen en mogelijkheden hiervoor meestal niet beschikbaar, waardoor de franjes niet grondig gereinigd kunnen worden wanneer je besluit je vloerkleed aan huis te laten reinigen.

Professioneel laten reinigen?

Bel ons op: 088-1155614 of vraag een vrijblijvende offerte aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Scroll naar boven