Over ons

Missie

Onze missie is om een toonaangevende reinigingsservice te bieden die zich specialiseert in het verfrissen en revitaliseren van meubels en tapijten. Wij streven ernaar om door middel van onze deskundige en milieuvriendelijke aanpak, elk stuk stof nieuw leven in te blazen.

Door onze toewijding aan uitmuntendheid, betrouwbaarheid en klanttevredenheid, willen we niet alleen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze overtreffen. Wij geloven dat een schoon en fris interieur essentieel is voor het welzijn en de tevredenheid van mensen, en we zetten ons in om dit mogelijk te maken in elk huis, kantoor en openbare ruimte die we bedienen.

Visie

Onze visie is om de standaard te zetten in de tapijt- en meubelreinigingsindustrie door innovatie, duurzaamheid en een ongeëvenaarde klantenservice. Wij streven ernaar om een gezondere, schonere en meer duurzame wereld te bevorderen, één gereinigd stuk stof tegelijk.

We zien onszelf als voorlopers in het gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmethoden die veilig zijn voor mensen, huisdieren en de planeet. Ons uiteindelijke doel is om uit te groeien tot een vertrouwd merk dat bekend staat om zijn integriteit, innovatie en de positieve impact die het heeft op de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Jan-oprichter

Geschiedenis

Tapijt- en Meubelreiniging Ploeg vindt zijn oorsprong in een pittoreske dorpje aan de rand van de Veluwe. Midden jaren '80, zag Jan Ploeg, een gepassioneerde stoffeerder met oog voor detail, de behoefte aan gespecialiseerde zorg voor de stoffen waarmee hij dagelijks werkte.

Jan, die opgroeide in een familie van ambachtslieden, had van jongs af aan een diepe waardering voor de kunst van meubel- en tapijtwerk. Hij merkte op dat, ondanks de schoonheid van de stoffen en de kwaliteit van het meubilair, er een duidelijk gebrek was aan professionele zorg om deze in optimale staat te houden. Geïnspireerd door zijn liefde voor vakmanschap en gedreven door een verlangen om bij te dragen aan het behoud van deze ambachtelijke kunstwerken, begon Jan te experimenteren met verschillende reinigingstechnieken, vastbesloten om een methode te vinden die zowel effectief als zacht was voor de kostbare materialen.

Na jaren van onderzoek, testen en innoveren, ontwikkelde Jan een reeks baanbrekende reinigingsprocessen die gebruikmaakten van milieuvriendelijke oplossingen, gekoppeld aan traditionele, handmatige technieken. Het nieuws over zijn effectieve en zorgvuldige aanpak verspreidde zich snel, en al gauw kwamen mensen van heinde en verre om hun geliefde tapijten en meubelstukken aan zijn deskundige handen toe te vertrouwen.

Aangemoedigd door dit succes en gedreven door een visie om een breder publiek te dienen, richtte Jan in 1988 officieel Tapijt- en Meubelreiniging Ploeg op. Wat begon als een eenmanszaak in een kleine werkplaats, is uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in de regio, bekend om zijn compromisloze kwaliteit, klantgerichte service en duurzame aanpak.

Vandaag de dag wordt Tapijt- en Meubelreiniging Ploeg geleid door Jans dochter, Emma Ploeg, die met dezelfde passie en toewijding het familiebedrijf voortzet. Onder haar leiding blijft het bedrijf innoveren, met behoud van de kernwaarden van vakmanschap, duurzaamheid en klanttevredenheid die haar vader ooit inspireerden om deze reis te beginnen.

Scroll naar boven